perjantai 23. kesäkuuta 2017

Kirottu paskahuusi-efekti


Tämän kirjoittajalla on jonkin verran käryä craft-kaljankeitosta. Yksi sun toinen on tullut tavattua, useammankin kerran, kahta jos kolmattakin haistettumaistettu, siellä sun täällä. Kaikkeen turtuu, vaikkei kyllästyisikään.

Niin yksimootori-Cessnan kuin Boeing 74seiskankin ohjaamossa on ADI, Attitude Direction Indicator, keinohorisontti. Se on värkki, josta ohjaaja näkee, missä asennossa, maan pintaan nähden, kone lentää; ollaanko enempi tai vähempi kallellaan vasempaan tai oikeaan, vai lennetäänkö järin katollaan. Sieltä ohjaamon ikkunasta katsomalla kun asiasta ei ota pirukaan selvää, vasitenkin jos lennetään kymppitonnissa, säkkipimeässä, pilvessä. Jos keinohorisontti bragaa, tulee pieni kuin isokin kone helposti mäkeen, ei auta, vaikka kapteenilla ja perämiehellä olisi yhteensä 50t lentotuntia.


Craft-kaljankeittäjäkin on isosti irti realiteeteista omassa loukossaan. Asiat eivät usein ole, miltä näyttää, tuntuu tai maistuu. Craft-kaljankeittäjä tulee, keittotuntien karttuessa, melko nopeasti tietoiseksi, että kaljat eivät enää maistukaan siltä-miltä ne maistuivat joskus ennen, omat kaljat maistuvat ihan eri kaljolta panimolla, baarissa ja kotona...


Tiedän, että jokainen craft-kaljankeittäjä tulee immuuniksi omille tekeleilleen, erityisesti niiden makuvirheille. Tämä on erittäin petollista, kun joku kontaminantti ja virhemaku valtaa pikku hiljaa tilaa käymistankistossa, kuten yleensä käy. Omiin aisteihin ei voi ollenkaan luottaa, lennenetään jo katollaan eikä huomata mitään, ennen kuin ollaan täydessä syöksykierteessä.

Jos, kuka tahansa meistä, asuisi paskahuusissa, ei siihen itse tulisi pidemmän päälle kiinnittäneeksi kummempaa huomiota. Kiusalliseksi tilanne käy vasta, kun pyytää väkeä kylään. Kutsun tätä harhaa paskahuusi-efektiksi (PHE). Se vaanii jokaista craft-kaljankeittäjää ja iskee heti tilaisuuden tullen hampaansa tämän niskaan...!




Katso: http://strasselberg.blogspot.fi/2017/06/shit-house-blues-pest-infesting-craft.html  ja
http://strasselberg.blogspot.fi/2017/02/jaatynytta-oksennusta-craftkaljaa-ja.html
ERITYISESTI: http://ulkohuone.blogspot.fi/2017/06/scapa-special-flag-ship-pale-ale-by.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti