maanantai 26. kesäkuuta 2017

Alberga Premium Pale Ale



Lähes kirkasta, vaikka suodattamatonta, 5,5% ABV, vaaleaa, vain 9 EBC, katkeroa vähänlaisesti, EBU 25.

Aromi heti kaadossa tuore, herkullisen raikas, hedelmäinen, myös humalafragranssi läsnä. Käymisaromi-hedelmäisyys tuntuu enemmän lager-tyyppiseltä ja humalan fragranssikin on euroopalaislager-tyyppinen, Etiketissä mainittu Centennial ei nouse juurikaan esille Saaz'in ja Tettnangerin ohesta. Katkeroa, peräkärryä tässä ei Arden kriteereillä tietenkään ole, EBU 25; kirjoittajakaan ei panisi pahakseen katkeron tuplausta. Runkoa tässä on, miellyttävästi; kyllä tämä tasapainossa on.

Kaikenkaikkiaan raikas, hedelmäinen ja täysin makuvirheetön olut; jo oli aikakin! Kirjoittajalle tämä tosin maistuu enemmänkin erinomaiselta, hedelmäiseltä ja raikkasti aromihumaloidulta lagerilta, kuin pale alelta. Tämä ei toisaalta ole mikään tragedia, etiketissä lukekoon, tällä kertaa, vaikka Huopatossu, kun olut on näin hyvää.

"Leppävaaran Panimon" prosessi ja panimohygienia tuntuvat olevan hyvässä kuosissa, ainakin tämän oluen perusteella. Snadisti epähygieenistä oli, ehken, tämän myyminen kirjoittajalle leppävaaralaisessa ravintolassa "Leppävaaran Panimon" valmistamana. Mitä fakin tekemistä Leppävaaralla on Maarianhaminan kanssa!? Tämä on tiettävästi tehty Stallhagenilla.

Katso: http://ulkohuone.blogspot.fi/2017/06/mista-ne-on-ne-kelpo-kesabisset-tehty.html


2 kommenttia:

  1. Tämä on tosiaan hämärä tapaus. Alberga väittää nettisivuillaan olevansa kiertolaispanija, joka suunnittelee reseptit Leppävaarassa. Oluet eivät kuitenkaan tunnu poikkeavan Stallhagenin omista tuotteista, joten Albergan oluita on epäilty pelkiksi etikettioluiksi.
    http://albergabrewing.com/yritys/

    VastaaPoista
  2. Speksien osaltahan Albergan oluet olivat alkuun täysin samat kuin eräät Stallhagenin tuotteet. Nyt reseptejä on ilmeisesti hieman viilattu, ettei kopiointi/rahastus olisi niin läpinäkyvää.

    Kysyin asiaa suoraan taannoin eräässä tapahtumassa Stallhagenin edustajalta ja hän vahvisti Albergan oluiden olevan melko samasta muotista, muistaakseni myös reseptimuutosten jälkeen.

    Stallhagenin oluethan ovat ihan hyviä, mutta en erityisemmin haluaisi maksaa mitään preemiota Albergalle. Hirveät tarinat muutenkin oluiden takana ja niille ei mitään katetta.

    VastaaPoista