Heikki Kähkönen intoutui Viisi Tähteä -verkkolehdessä laatimaan oivan preivin craft-skenemme laadusta ja laatuongelmista; puhukoon siis Kähkösen teksti puolestaan.
Sama asia on tosin nostettu pöydälle täällä Ulkohuoneessa ja Strasselberginkin puolella, jo tovia aiemmin kevään ja kesän aikana...
Kts. http://ulkohuone.blogspot.fi/2017/06/ne-kehnommat-kesakaljat.html
sekä http://ulkohuone.blogspot.fi/2017/06/mista-ne-on-ne-kelpo-kesabisset-tehty.html
ja https://strasselberg.blogspot.fi/2017/06/shit-house-blues-pest-infesting-craft.html
myös http://ulkohuone.blogspot.fi/2017/06/kirottu-paskahuusi-efekti.html
Tämän kirjoittaja haluaa kuitenkin muistuttaa, että oluen laatua, sitä ratkaisevasti makuun vaikuttavaa, on muutakin kuin tuo mikrobiologinen laatu; olut voi siis olla laadultaan kehnoa, esimerkiksi tunkkaista ja maistua pahville, vaikka se olisi mikrobiologisesti moitteetonta... Tästä lienevät yhtä mieltä niin tämän kirjoittaja kuin Malmgårdin panimomestari Tuomas Markkulakin, joka Saimaan Juomatehtaan puolesta puhui tärkeää asiaa skenen tärkeimmästä agendasta.
Koska blogissa viitataan kirjoittamaani artikkeliin, olen antanut vastineeni jutun perässä olevalla keskustelufoorumilla. Se löytyy klikkaamalla oheista linkkiä.
VastaaPoistahttp://viisitahtea.com/panimojuomat/olut/kasityooluiden-laatu-suuri-huolenaihe-pienpanimot-tarvitsevat-oman-laatujarjestelman/
- Heikki Kähkönen
Heikin arvostelukykyyn ja veitsen terävään ammattitaitoonsa olen aina luottanut; tuskin olen ainoa tässä pikkuvaltiossa täällä pallon pohjoisella kalotilla.
Poista