torstai 9. marraskuuta 2017

Mikä Saimaata vaivaa? Osa 2

Tuohon alle olen strasselberg.fi:n puolelta siirtänyt sellaisenaan kolme teemaan liittyvää tekstiäni viime kevättalvelta. Saimaan Juomatehdas on sittemmin, kuten tidämme, jatkanut omaksumaansa markkinointia, jossa annetaan ymmärtää, että Saimaan Juomatehtaan, mikkeliläisen panimon, oluet ja siiderit ovat "Suomen palkituimmat".

Todettakoon vielä, että Bruuverissa pannut, palkitut oluet ja siiderit olivat yleensä 250 litran ainutkertaisia kertaeriä, joita ei sen koommin tehty, puhumattakaan, että niitä edes olisi yritetty valmistaa Saimaan Juomatehtaalla Mikkelissä.

Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka moni festivaalikävijä uskoo esimerkiksi markettien hyllyillä olevien kehnojen mikkeliläisoluiden olevan "Suomen Palkituimpia"...



Wednesday, 1 March 2017

Suomen palkituimmat pienpanimot; Osa 3. Kuka vei kunnian?!


Alla oleva kuva on vuoden 2015 Helsinki Beer Festival'in palkintokorokkeelta. Kuvassa oikella on tämän blogin kirjoittaja käsissään kaksi kunniakirjaa. Molemmat kunniakirjoilla palkitut oluet on pantu kertaerinä Panimoravintola Bruuverissa, Helsingissä.

Kirjoittajan oikella olkapäällä lepää vasemmassa kädessään olevaan kunniakirjaan liittyvän oluen ideoijan, seurapiiriblogisti Arden vasen käsi; Arde oli itse kyseistä olutta panemassa.

Mitä mahtoi seurapiiriblogisti Arde, toista olutta itse panemassa olleena, palkintokorokkeella tuumata, kun näistäkin oluista kunnian ja kunniakirjat Mikkeliin vei, kuinkas muutenkaan, Saimaan Juomatehdas!

Kuva: Jani Simonen



Monday, 27 February 2017

Suomen palkituimmat pienpanimot; osa 2. Harhaanjohtavaa, vai peräti kieroa mainontaa?


Saimaan Juomatehtaalle on annettu vuonna 2013 HBF:n (Helsinki Beer Festival) "Vuoden Siideri" -palkinto; voittajasiideri tuolloin oli "Cidre Sec Brutal".

Kyseessä olevaa siideriä ei kuitenkaan ollut valmistettu Saimaan Juomatehtaalla Mikkelissä, vaan Panimoravintola Bruuverissa, Helsingissä.

Samaisilla festivaaleilla Saimaan Juomatehdas palkittiin myös kahdesta oluesta: "Papa Laine's Parade IPA" "Buddy Bolden's IPA". Näitäkään oluita ei ollut pantu Saimaan Juomatehtaalla Mikkelissä, vaan Panimoravintola Bruuverissa, Helsingissä.

Saimaan Juomatehdas sai v. 2014 HBF:n "Vuoden Olut" -palkinnon "Django & Steven Pale Ale" -oluella. Kuten arvata saattaa, tätäkään olutta ei ollut pantu Saimaan Juomatehtaalla Mikkelissä, vaan panimoravintola Bruuverissa, Helsingissä.



Sunday, 26 February 2017


Suomen palkituimmat pienpanimot

HBF siintää jo horisontissa! Ei siis kulune montaakaan viikkoa, kun Saimaan Juomatehdas jälleen virittelee räyhäkkäät mainoslakanansa Suomen palkituimpana panimona, tahi jotain sinne päin.

Tuossa alla on joitakin tositteita Saimaan Juomatehtaan jonkin vuoden HBF:ssa kahmimista palkinnoista.

Kysynkin, kuinka moni kuvaan liittyvistä palkituista tuotteista oli pantu Saimaan Juomatehtaalla Mikkelissä? Entä missä ne kuvaan liittyvät tuotteet, joita ei ollut valmistettu Saimaan Juomatehtaalla Mikkelissä, oli tehty ja kuka ne oli tehnyt?


Seuraava City-lehden juttu ja siinä toimitusjohtaja Jussi Laukkanen valottavat asiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti