sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Honkavuoren 347 IPA, Panimo Honkavuori


Yleensä oluelta, olipa se Ale tahi Lager, vaalea tai tumma, odotetaan ennen kaikkea raikkautta; raikkauden vastakohta on tunkkaisuus. Erityisesti Ale-oluiden odotetaan olevan raikkaan hedelmäisiä jo yksin käymisaromiensa takia. Aromihumaloinnilla niihin lisätään haluttu, tyylin mukainen humalafragranssi ja humala-peräistä hedelmäisyyttä.

IPA, India Pale Ale, on tyypillisesti jo käymisaromeiltaan runsaan hedelmäinen. Mikä tärkeintä, IPA on kaikista oluttyyleistä voimakkaimmin ja tuoksuvimmin aromihumaloitu! IPA on myös vahvasti katkerohumaloitu. Edellä mainitut ovat yleisesti hyväksyttyjä, ja odotettuja, jo tyylin määrittelystä johtuvia attribuutteja, joiden luulisi kuuluvan valmistajan yleissivistykseen.

Honkavuoren 347 IPA:ssa ei ole lainkaan hedelmäisyyttä, ei raikkautta, ei jälkeäkään humala-aromista, katkerokin on munatonta.

Honkavuoren 347 IPA on tunkkainen, samaa karseaa märkää aaltopahvia kuin edeltävässä Iloliemessä. Vaikuttaa siltä, että tässä on honkavuorelainen talonmaku, olipa oluttyyli mikä tahansa.

Honkavuoren 347 IPA ei ole IPA, vaan meneillään olevalle pien-paskantamobuumille tyypillistä juomakelvotonta törkyä; jo toinen samalta pajalta.

Katso: http://ulkohuone.blogspot.fi/2017/06/ne-kehnommat-kesakaljat.html ja
http://ulkohuone.blogspot.fi/2017/06/mista-ne-on-ne-kelpo-kesabisset-tehty.html ja
http://strasselberg.blogspot.fi/2017/02/jaatynytta-oksennusta-craftkaljaa-ja.html
ja https://strasselberg.blogspot.fi/2017/06/honkavuoren-347-ipa-by-panimo-honkavuori.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti