lauantai 24. kesäkuuta 2017

Brewer's Special American IPA; this is no beer, this is bad humor.


Sameaa tavaraa, 6,0% ABV. Humalina Columbus, Cascade ja Mosaic. Houkuttelevaa, kun tölkin ulkopinnan myyntipuheessa todetaan vielä: "Velvety maltiness with tropical aromas". Kuulostaa tutulta, ettei vain olisi tämän kirjoittajan kynästä lähtöisin, niin kuin moni muukin sanahelinä tuotantolaitoksen luonnehdinnoissa vuosien varrelta.


... And what we've got: Tunkkaista, märkää aaltopahvia, lihalientä. Jos keitoksessa on noita tölkin ulkopinnalla mainittuja fragrantteja humalia ollut, on niiden eksoottis-trooppiset aromit totaalisesti sisällöstä tuhottu. Jälleen on siis onnistuttu ryssimään hienot raaka-aineet, kuinkahan mones vuosi peräjälkeen jo menossa, ja kehdataan vielä kutsua tekelettä American IPAksi, saakeli vieköön!

Lukija voi vain kuvitella, jos mielikuvitusta piisaa, kuinka perkeleellistä ja turhauttavaa vuosia kestänyt yheteistyö Saimaan Juomatehtaan kanssa on tämän kirjoittajalle ollut: Helssingissä tein reseptit ja koekeitot, joilla saatiin festivaaleilla palkinnot. Jos ja kun reseptit siirtyivät Mikkelin mankeliin, tuli sieltä taatusti ulos tunkkaista aaltopahvia, lihalientä, villasukkaa, tiskirättiä, mitänoitanytonkaan; tämä juomakelvoton törky on tyyppiesimerkki ja päätyi tiskialtaaseen.

Kts. http://arijuntunen.blogspot.fi/2017/03/saimaa-brewers-special-american-ipa.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti